Та вапроса ми е дали може да се сложи фотохромно огледало като тези дето ги слагат на по новите години защото аз съм с обикновено ,а като разглобих плафона не видях заготовка да се мушне буксата на такова огледало .Може и аз нещо да бъркам не сум много запознат точно с това .Мерси на отзовалите се колеги .
Известие
Collapse
No announcement yet.
Mалко инфо за задното огледало ако може
Collapse
X
-
Ти си ми сърдит ,но ще ти отговоря че можеш да си сложиш спокойно такова огледало буксата която го командва си я имаш заводско ....но няма да стане само със сваляне на плафона...Трябва да свалиш и сенниците и да провиснеш целия таван на половина.Също така да провиснеш и уплътненията на предните врати.Снопа с кабели е наврян мн. навътре.Има налични освен буксата за огледалото ,букса за сензор за дъжд и буксата за говорителите на заводския телефон.Търси огледало от капа.Аз съм с такова...Предимството му е че има бутон за настройка на чуствителността на блендата и може даже да я изключваш и да го ползваш като обикновено огледало.5 Ланчии зад гърба си!
И една Alfa 166 със смесени чуства засега!
-
Май е време да подновим темата, че много назад отиде.
Та преди време си сложих такова огледало и уж го вързах според схемата. Сега обаче ми направи впечатление, че когато е на сянка колата и не е запалена то пак е леко зеленикаво. Т.е. работи винаги независимо дали е на контакт или не. И при вашите коли ли е така или нещо съм объркал връзването? Единия кабел е постоянен + другия маса и третия влиза в една букса под таблото която също е маса. Нещо не ми стана много ясно за какво са три кабелаи трябва ли да работи винаги или само на контакт?
Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Не трябва да има постоянен +.
Както се вижда от схемата:
пин 1 - връзка към светлините за задна (огледалото спира да функционира, като фотохромно), при появата на +12V на този пин.
пин 2 - шаси
пин 3 - +12V при контакт.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Да използвам темата да питам как се разглабя плафона и има или полза от въпросното огледало? Струва ли си въобще?Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
Не трябва да има постоянен +.
Както се вижда от схемата:
пин 1 - връзка към светлините за задна (огледалото спира да функционира, като фотохромно), при появата на +12V на този пин.
пин 2 - шаси
пин 3 - +12V при контакт.
Мерси Любо!
Както каза адаша, полза от това огледало има само ако нямаш щора.
Плафона се сваля като го хванеш в задния край и дръпнеш надолу. Разглобяването е елементарно.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Мерси! Щора имам. А задния край предполагам, че е този към задния прозорец? Изгоря ми едната лампичка и искам да я сменя.Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
Comment